Prva redovna Skupština udruge PETROŽE u 2020.

Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO održala je prvu redovnu godišnju Skupštinu u 2020.godini u Krušljevom Selu. Udruga se okupila praktički nakon dva i pol mjeseca stanke zbog pandemije korona virusa te čim su se stekli prvi uvjeti udruga je održala okupljanje svojih članova. Skupština kao radno tijelo udruge prihvatilo je skraćeno opisno i financijsko izvješće za 2019.g. predsjednika udruge, Darka Krušelj, kao i izvršenje plana u prvom kvartalu godine te plan programa za drugi dio radne godine udruge. Kako udruga ove godine od pokretanja ideje inicijative i prve skupine u udruzi, „Petrovskih roža“ obilježava 15.g. postojanja i okupljanja, skromno ali simbolički podijelila je poklone osnivačicama „Petrovskih roža“: Zdenki Krušelj, Jeleni Mikulec i Štefici Bertol.

Udruga nastavlja sa svojim aktivnostima i programom rada za 2020.g. i dalje ali u skladu sa mjerama predostrožnosti zbog korona virusa. Nakon završetka radnog dijela slijedilo je zajedničko druženje.

Poziv na radionicu “Lokalni program za mlade Grada Oroslavja”

POZIV NA RADIONICU

„Lokalni program za mlade Grada Oroslavja“

Pozivamo Vas na radionicu „Lokalni program za mlade Grada Oroslavja“ koja će se održati 16.06.2020. od 08:30 do 15:15 sati u prostoru gradske knjižnice Oroslavje (Park Vranyczany 1, 49243 Oroslavje).

Sudionici/ce će na radionici dobiti teorijska i praktična znanja o tome što su javne politike i politike za mlade i koja je uloga mladih u procesu izrade. Cilj radionice je osvijestiti probleme i potrebe mladih na području grada Oroslavja te usmjeriti sudionike/ce na način definiranja mjera i potreba mladih.

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 30 godina starosti, organizacijama civilnoga društva s područja Oroslavja, Savjetu mladih Grada Oroslavja i ostalim zainteresiranim mladima, te svim dionicima koji rade od interesa za mlade na području grada Oroslavja.

Radionica se odvija u okviru projekta „Lokalni program za mlade Grada Oroslavja” kojeg provodi Grad Oroslavje u partnerstvu s udrugom Petrože-Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje. Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade Grada Oroslavja koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Oroslavja.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se prijaviti putem e-maila voditeljici projekta Zdenki Knezić na zdenka.knezic@oroslavje.hr najkasnije do 12.06.2020.

Broj sudionika/ca je ograničen na 20 te pravo prvenstva imaju sudionici/ce koji su se prvi prijavili.

Radionica je besplatna a za sve sudionike/ce osigurani su ručak i osvježenje.

Program rada nalazi se u nastavku.

PROGRAM RADA

Obavijest o odvozu krupnog (glomaznog) otpada

Obavještavamo vas da će se odvoz krupnog (glomaznog) otpada izvršiti prema sljedećem rasporedu:

08.07.2020. godine – za korisnike od kojih se komunalni otpad odvozi utorkom

09.07.2020. godine – za korisnike od kojih se komunalni otpad odvozi srijedom

Za odvoz navedenog otpada potrebno je izvršiti prijavu na broj telefona 049/587-837 ili putem e-mail adrese: glomazni@eko-flor.hr

Zaželi! – program aktivacije žena u lokalnoj zajednici

Danas je uspješno prijavljen projekt “Zaželi-program zapošljavanja žena faza II” koji nam omogućuje zapošljavanje 11 žena iz Oroslavja!

Ovaj natječaj, osim što direktno pridonosi zapošljavanju pripadnica ciljanih skupina nezaposlenih žena, a koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, pomaže ujedno i socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ciljani iznos je 915,000.00 kuna! Nadamo se pozitivnom ishodu natječaja!