Obavijest o dodjeli nagrada i priznanja Grada Oroslavja za 2020. godinu

Obavještavaju se sve pravne i fizičke osobe, da mogu uputiti prijedloge kandidata za dodjelu priznanja grada Oroslavja, sukladno Odluci o priznanjima grada Oroslavja: KLASA:021-09/01-09/02, URBROJ:2113-04-01/01-09-27 od 12. 03. 2013. godine.

Priznanja grada Oroslavja dodjeljuju se fizičkim i pravnim osobama za naročite uspjehe i rezultate postignute u oblasti gospodarstva, kulture, tjelesne i tehničke kulture odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, za osobit doprinos u pružanju humanitarne i druge pomoći, te doprinosa pojedinaca ili ustanova zaštite čovjekovog okoliša te donatorstvo pojedinaca ili ustanova te za obljetnice rada pravnih i fizičkih osoba.

Kandidati se mogu predložiti za dodjelu godišnjih priznanja  kako slijedi:

  1. Počasni građanin grada Oroslavja,
  2. Nagrada grada Oroslavja za životno djelo. dodjeljuje se u pravilu jedna,
  3. Nagrada grada Oroslavja- dodjeljuje se u pravilu jedna,
  4. Plaketa grada Oroslavja- dodjeljuju se u pravilu do tri,
  5. Grb grada Oroslavja – dodjeljuju se u pravilu do tri,
  6. Zahvalnicu grada Oroslavja i
  7. Posebno priznanje za obljetnicu.

Počasnim građaninom Grada može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Grada, ostvarivanju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili svijetu, miru u svijetu i napretku čovječanstva.

Počasnim građaninom Grada ne može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području Grada.

Nagrada  za životno djelo grada Oroslavja dodjeljuje se fizičkim osobama za osobite uspjehe u radu, društvenih odnosa i unapređenja gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva , socijalne skrbi i drugih djelatnosti posebno značajnih za Grad, kada se ocijeni da je određena osoba sve svoje objektivne mogućnosti utkala u odnosno djelo i u tome postigla svoj neponovljiv rezultat u tom području.

Nagrada grada Oroslavja dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje djelatnosti gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti od posebnog značaja za Grad.

Grab grada Oroslavja dodjeljuje se građanima Grada, ostalim građanima Republike Hrvatske, te građanima drugih zemalja, za zasluge za opći razvoj demokracije i napredak čovječanstva.

Zahvalnica Grada dodjeljuje se pravnim osobama, ustanovama i udrugama za jubilarne obljetnice počevši od 10. 20, 30 itd., za osobite uspjehe u razvoju, društvenih odnosa i unapređenju znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti posebno važnih za Grad.

Prijedlozi za priznanja dostavljaju se u pismenom obliku s detaljnim obrazloženjem Povjerenstvu  za priznanja grada Oroslavja do 10. 07. 2021. godine  na adresu“ Grad  Oroslavje, Oro trg 1, 49 243 OROSLAVJE.

                                                                                                                       JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

Omogućen besplatan pristup širokopojasnoj gradskoj mreži „OroNet“

Obavještavamo stanovnike grada Oroslavja da je omogućen besplatan pristup širokopojasnom internetu, odnosno besplatnoj širokopojasnoj gradskoj mreži „OroNet“. Ukupna pokrivenost grada je u ovoj fazi oko 50% (70% naseljenosti), a brzina je do 100 mbit/s. Za spajanje na besplatni Internet potrebno je dati zahtjev prema gradu, odnosno ispuniti pristupni obrazac dostupan na službenim stranicama grada, te nakon provjere mogućnosti spajanja i odobrenja, nabaviti antenu s radio uređajem i ruter koji odgovaraju potrebnim specifikacijama. S obzirom na to da se radi o autoriziranom pristupu, uređaje je potrebno konfigurirati od strane grada i nakon toga se mogu slobodno montirati.
Spomenimo da je u našem gradu moguć i neautorizirani pristup, odnosno spajanje samostalno bez limita sa svim vrstama uređaja (mobiteli, tableti, laptopi) u centru grada gdje je signal omogućen HotSpot točkama WIFI4EU i OroNet.

Ispunjeni obrazac molimo osobno predati u Turističku zajednicu grada Oroslavja.

Zahtjev za priključenje na širokopojasni internet grada Oroslavja – OroNet

Oprema potrebna za priključenje na širokopojasni internet grada Oroslavja – OroNet

Karta pokrivenosti

IZRAĐEN NOVI LOKALNI PROGRAM ZA MLADE GRADA OROSLAVJA

Grad Oroslavje s partnerima Udrugom Petrože-Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje uspješno je proveo projekt „Lokalni program za mlade Grada Oroslavja“. Glavna aktivnost projekta predstavljala je izradu Lokalnog programa za mlade Grada Oroslavja koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.

Novi lokalni program za mlade trajati će od 2021.- 2025.godine. te će Grad Oroslavje osigurati i pokušati realizirati što više mjera što je moguće u tom vremenskom periodu. Novi lokalni program tiskan je u 100 primjeraka te ga je moguće pogledati online putem na web stranici Grada Oroslavja (https://oroslavje.hr ).

Projekt je počeo 1. siječnja 2020. godine i trajao je do 31.1.2021.godine. Projekt je financirao Središnji državni ured za demografiju i mlade i Grad Oroslavje u ukupnoj vrijednost od 145.500,00 kuna.

Početna stranica novog lokalnog programa

Održano „15.Blaževo-VIRTUAL“

Petnaestu godinu zaredom, udruga „Petrože-Krušljevo Selo“ održala je lokalno-tradicijsku manifestaciju „Blaževo“. Manifestacijom udruga održava kontinuitet čuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, mjesta i grada. Ujedno kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme povezuje različita društva, KUD-ove, pojedince i izvođače. Time udruga potiče djecu i mlade na uključivanje u aktivnosti civilnog društva, očuvanje kulturne baštine i tradicije te volontiranje u zajednici.  

03.veljače 2021. u  kapeli Sv.Petra i Pavla u Krušljevom Selu, tradicionalno se održalo misno slavlje na kojem su se prema tradiciji Krušljevljanskog kraja blagoslovile jabuke i ljudska grla.

Ovom prilikom  zbog epidemioloških mjera udruga PETROŽE je pripremila i obradila repertoar modernih duhovnih pjesama i recitala bez gostiju kao što je običaj prilikom održavanja ovakvog vida manifestacije. Po prvi put smo manifestaciju „Blaževo“ obilježili i virtualnim putem. Video uradak je editiran i obrađen te se može pogledati na youtube kanalu udruge PETROŽE pod nazivom „15.Blaževo-VIRTUAL“.

Prva redovna Skupština udruge PETROŽE u 2020.

Udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO održala je prvu redovnu godišnju Skupštinu u 2020.godini u Krušljevom Selu. Udruga se okupila praktički nakon dva i pol mjeseca stanke zbog pandemije korona virusa te čim su se stekli prvi uvjeti udruga je održala okupljanje svojih članova. Skupština kao radno tijelo udruge prihvatilo je skraćeno opisno i financijsko izvješće za 2019.g. predsjednika udruge, Darka Krušelj, kao i izvršenje plana u prvom kvartalu godine te plan programa za drugi dio radne godine udruge. Kako udruga ove godine od pokretanja ideje inicijative i prve skupine u udruzi, „Petrovskih roža“ obilježava 15.g. postojanja i okupljanja, skromno ali simbolički podijelila je poklone osnivačicama „Petrovskih roža“: Zdenki Krušelj, Jeleni Mikulec i Štefici Bertol.

Udruga nastavlja sa svojim aktivnostima i programom rada za 2020.g. i dalje ali u skladu sa mjerama predostrožnosti zbog korona virusa. Nakon završetka radnog dijela slijedilo je zajedničko druženje.

Poziv na radionicu “Lokalni program za mlade Grada Oroslavja”

POZIV NA RADIONICU

„Lokalni program za mlade Grada Oroslavja“

Pozivamo Vas na radionicu „Lokalni program za mlade Grada Oroslavja“ koja će se održati 16.06.2020. od 08:30 do 15:15 sati u prostoru gradske knjižnice Oroslavje (Park Vranyczany 1, 49243 Oroslavje).

Sudionici/ce će na radionici dobiti teorijska i praktična znanja o tome što su javne politike i politike za mlade i koja je uloga mladih u procesu izrade. Cilj radionice je osvijestiti probleme i potrebe mladih na području grada Oroslavja te usmjeriti sudionike/ce na način definiranja mjera i potreba mladih.

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 30 godina starosti, organizacijama civilnoga društva s područja Oroslavja, Savjetu mladih Grada Oroslavja i ostalim zainteresiranim mladima, te svim dionicima koji rade od interesa za mlade na području grada Oroslavja.

Radionica se odvija u okviru projekta „Lokalni program za mlade Grada Oroslavja” kojeg provodi Grad Oroslavje u partnerstvu s udrugom Petrože-Krušljevo Selo i Srednjom školom Oroslavje. Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade Grada Oroslavja koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Oroslavja.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se prijaviti putem e-maila voditeljici projekta Zdenki Knezić na zdenka.knezic@oroslavje.hr najkasnije do 12.06.2020.

Broj sudionika/ca je ograničen na 20 te pravo prvenstva imaju sudionici/ce koji su se prvi prijavili.

Radionica je besplatna a za sve sudionike/ce osigurani su ručak i osvježenje.

Program rada nalazi se u nastavku.

PROGRAM RADA

Obavijest o odvozu krupnog (glomaznog) otpada

Obavještavamo vas da će se odvoz krupnog (glomaznog) otpada izvršiti prema sljedećem rasporedu:

08.07.2020. godine – za korisnike od kojih se komunalni otpad odvozi utorkom

09.07.2020. godine – za korisnike od kojih se komunalni otpad odvozi srijedom

Za odvoz navedenog otpada potrebno je izvršiti prijavu na broj telefona 049/587-837 ili putem e-mail adrese: glomazni@eko-flor.hr

Skip to content