Manifestacija „Zalog za budućnost- Zasadi stablo, ne budi panj!“.

Grad Oroslavje, Turistička zajednica grada Oroslavja, Osnovna škola Oroslavje, Srednja škola Oroslavje, dječji vrtić Cvrkutić, dječji vrtić Šlapica, Gradska knjižnica Oroslavje i OPG Brcko ove godine zajedničkim snagama organizirali su manifestaciju „Zalog za budućnost- Zasadi stablo, ne budi panj!“. Tako se u subotu 13.11.21. u Parku Vranyczany uz OPG tržnici, sajam rabljenih stvari, prezentaciju udruga Hrvatska žena , Oroslavski vez, MK Zagorskih orlova, oroslavskih pljočkara posjetitelji, roditelji, djeca, umirovljenici i ostali mogu uživati u pričanju priče o hrastu koju je pričao Gosp. Franjo Ordanić, potom u radionicama koje su vodile Vedrana Pilarić i Monika Čulig ; prezentaciji oroslavskih pljočkara o pljočkanju u Oroslavju i Hrvatskoj, sportskim igrama koje su organizirali OPG Brcko u suradnji s dječjim vrtićem Šlapica.

U periodu od 15.11. do 26.11.21. na području grada, u dvorištima OŠ Oroslavje, dječjih vrtića Cvrkutića i Šlapice, OPG Brcka, Srednje škole Oroslavje, Parku Vranyczany zasađene su sadnice raznih ukrasnih biljaka, voćki i raznolikih stabala.

Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zasadi stablo, ne budi panj!“ podijelila je svima koji su sudjelovali u akciji i priručnike za sadnji i njegu stabla

Skip to content