Pokrenuo inicijativu postavljanja kamera za nadzor brzine na državnoj cesti D1

Poštovane građanke i građani Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije,
zbog učestalih nesreća koje se događaju na državnoj cesti D1 (znana kao stara zagorska) te zbog sve češćih smrtnih slučajeva, odlučio sam pokrenuti inicijativu postavljanja kamera za nadzor brzine te signalizirajućih prometnih znakova koji bi upozoravali vozače na odgovornost i prilagođavanje brzine u prometu.

Državna cesta D1 prolazi kroz gradove i općine Zaprešić, Oroslavje, Jakovlje i Bistru.

Moj je prijedlog da se postave kućišta za kamere za nadzor brzine i znakovi za ograničenje brzine na onoliko punktova za koliko struka smatra da je potrebno (prije svega nadam se suradnji s MUP-om i prometnom strukom). Takvom inicijativom bi prevenirali te možda spasili pa makar i jedan nepotrebno izgubljen život.

Iskreno vjerujem kako bi na ovaj način mogli povećati sigurnost na spornoj cesti i nadam se da će ovaj prijedlog biti podržan.

Budući da spomenuta cesta prolazi kroz dvije županije nadam se da bi donositelji odluka u Zagrebačkoj županije htjeli razmotriti prijedlog i mogućnost financiranja dijela projekta.

Ovo je moje djelovanje kao županijskog vijećnika te pozivam sve koji imaju konkretne prijedloge po ovom pitanju da se izjasne u komentarima.

Hvala svima na suradnji!

Skip to content