Godina dana mandata

Viktor Šimunić gradonačelnik Oroslavja

/GODINA DANA MANDATA/

Prošla je godina dana otkako smo preuzeli kormilo našeg Grada. Za slučaj da ste se zapitali kako se radi i radi li se bolje nego prije evo jedan podatak – trošak za plaće u svibnju 2021. iznosio je oko 105 tisuća kuna za 5 zaposlenih, dok je u svibnju 2022. za sveukupno 10 zaposlenih djelatnika na plaće potrošeno okvirno 129 tisuća kuna.

Osim što smo vratili veliki dio naslijeđenog duga, završena su 2 kapitalna projekta, dječji vrtić i dom kulture, a projekt biciklističke staze je pri kraju. O ostalim radovima po gradu ne moram previše pisati, sve vidite sami, stvarno smo jedno veliko gradilište.

Iz europskih fondova smo za sada uspjeli povući 45 tisuća € za dječje igralište u parku obitelji Prpić i digitalizaciju javne uprave. Prijavili smo se još na nekoliko natječaja i za njih čekamo rezultate.

Zanimljiva je i informacija da iako je sve poskupjelo, određene stavke Grad plaća jeftinije nego prije. Uz to, svi računi su javno dostupni, a sve sjednice su objavljene na youtube kanalu grada.

Za promjenu predstavljam jedan drugačiji izvještaj u formi intervjua, za koji nisam unaprijed znao koja i kakva pitanja će biti postavljena.

Pišite svoje komentare i prijedloge što mislite da bi trebalo napraviti u drugoj godini mandata.

PS
Fala Aneta Đurđinovski na vremenu, trudu i glasu 🙂

Skip to content