Najava biciklijade – 11. Kukurijada 2024.

U subotu, 11. svibnja 2024. godine, povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja, održat će se 11. Zabočka Kukurijada kojom će se obilježiti završetak projekta BRZO i otvorenje biciklističke rute Zabok – Oroslavje, partnerskog projekta Grada Zaboka i Grada Oroslavja.

Biciklijada je rekreativnog karaktera i prilagođena biciklistima svih uzrasta, a obje rute sa startom su u Zaboku i ciljem u Oroslavju. Velika, zahtjevnija ruta, duljine je 23 kilometra, a mala, prilagođena najmlađim biciklistima duljine je 6 kilometara. Prijave počinju u 8.30 sati u Parku Milana Prpića u Zaboku. Start velike biciklijade je u 10.15, a male u 10.30 sati. Sudjelovanje je besplatno, a za sve sudionike osigurana je okrjepa, majice i pokloni. Za djecu do 16 godina obavezne su kacige.

Uz moto „Recept za zdravlje bolje – dva kotača i malo dobre volje!“, osnovni cilj ove tradicionalne biciklijade je potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života.

Biciklijadu organizira Rekreativni biciklistički klub Ku-ku-ri-ku u suradnji s Koordinacijskim odborom akcije Grad Zabok prijatelj djece, Društvom Naša djeca Zabok i Zavodom za javno zdravstvo KZŽ u okviru projekta Zdravi grad – Zabok, uz potporu Grada Zaboka i Grada Oroslavja.

Skip to content