12. Oro nada

Po dvanaesti put, tradicionalno, u organizaciji udruge PETROŽE, u Velikoj sportskoj dvorani Osnovne škole u Oroslavju održati će se revijalna smotra KUD-ova, pjevačkih ansambala, udruga, društava i pojedinaca- „Oro nada“. Manifestacija će imati i humanu notu te će se donacijama od 10 kuna prikupljati sredstva za potrebite učenike Osnovne škole Oroslavje. Suorganizatori manifestacije su Turistička zajednica grada Oroslavja, grad Oroslavje, Osnovna škola Oroslavje i HDS ZAMP.

Događanje se odvija 07.12.2019. s početkom u 18:00 sati.

Dobro nam došli !!!

Hvalevrijedne donacije i rad udruge PETROŽE

U svom kontinuiranom radu i djelovanju udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, njeguje i stvara uvijek nove ideje sudjelovanja i pomaganja u zajednici i šire. Tako je i u ovom prethodnom razdoblju odradila nekoliko donacija i potpora u svojem kraju, gradu ali i šire.

Kroz inicijativu prikupljanja papira „Papirus“ udruga je podijelila donacije Područnoj školi Krušljevo Selo, Osnovnoj školi Oroslavje i dječjem vrtiću „Cvrkutić“. Pritom je podijeljeno 300 bilježnica, 500 grafitnih olovaka, edukativne knjige prilagođene uzrastu i knjižnicama, edukativni materijali i pribor.

Kroz svoj rad u zajednici, udruga podržava i rad Župe Oroslavske, te je pružila potporu 64. Planinarskom križnom putu koji je prolazio kroz Krušljevo Selo a čija se 4. postaja obilježila u kapeli Sv.Petra i Pavla. Križni put je započeo u Gornjoj Bistri a završio u Gornjoj Stubici. Ujedno smo recitalom i pjesmom obilježili zahvalnicu za plodove Zemlje u kapeli Sv.Petra i Pavla na kojoj se nakon programa i mise podružilo uz proizvode proizvedene iz plodova dobivenih trudom i radom vrijednih ruka naših ljudi.

„Zelene i bijele boje, to je selo moje“

Osim što odrađuje ekološke akcije, predavanja, edukacije, pokreće manifestacije, educira zajednicu i surađuje sa mnogim udrugama i institucijama, udruga PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, ujedno čuva i obnavlja kulturnu baštinu svojeg mjesta. Volonterskom akcijom „Zelene i bijele boje, to je selo moje“, koja je odrađena u 3 dijela, uređen je i obojan betonski okvir iz 1923.g. kojeg  je izradio majstor, Josip Pešt. Obojano je i uređeno dječje igralište kod kapele Sv.Petra  i Pavla te su uređeni i obojani objekti na zelenoj površini na potinama u centru Krušljevog Sela. U sklopu zelene površine obojani su betonski komplet sa podlogom, uređen i obojan zdenac iz 1926.g. i betonska podloga sa pametnom klupom. Kroz akciju postavljena su i 2 obnovljena koša za smeće na potinama  i kod dječjeg igrališta. Ovu akciju odradili su članovi udruge, mladi, djeca i volonteri udruge PETROŽE. Akcijom se potiče zajednicu, mlade i djecu na aktivno uključivanje u rad civilnog društva i volontiranje. Ova akcija provodi se kroz programsko područje ekologije a  u sklopu programa rada udruge za 2019. koji  podupire grad Oroslavje.

Krušljevo Selo, 09/2019

Održana 5. Roštiljada

Šestu godinu zaredom a po peti put u organizaciji udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO i g. Stjepana Mrzljak, održala se „5.Roštiljada“ u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki. Udruga time u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Oroslavja i g.Stjepanom Mrzljak održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja a mlade i djecu potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje.

Tradicionalno misno slavlje održalo se pri Mrzljakovom raspelu u 11 sati nakon kojeg se događanje preselilo na potine Mrzljakovo. U sklopu događanja prezentirali su se udruga PETROŽE, KUD „Jakovlje“-odrasla folklorna i pjevačka skupina i tamburaški sastav „Vikendaši“.

Udruga PETROŽE i prijatelji grada Oroslavja počastila je sve prisutne besplatnim roštiljem, kolačima i osvježenjem no svi oni koji su ponesli poneki višak mesa za roštilj od kuće i donesli ga na događanje, volonteri udruge su pripremili i ispekli. Djeca i mladi su se u sklopu događanja rekreirali i družili kroz društvene igre.

Ovim događanjem lokalnog karaktera stvaramo nove suradnje i povezivanje udruge sa novim organizacijama i županijama a manifestacija je postala uvodnik u dane grada Oroslavja i blagdana Velike Gospe.

Manifestaciju podupire grad Oroslavje a u sklopu suradnje pridružili su se i mjesni odbor Krušljevog Sela, Anđelko Horvat, Peradarstvo Obrubić, dr.Kašnar, Josip Juriša,Stjepan Vučilovski, Krešimir Ordanić, članovi zajednice, prijatelji mjesta te članovi i volonteri udruge.

Krušljevo Selo-VIII/2019

Udruga PETROŽE u tjednu volontiranja

U dosadašnjem radu i postojanju udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, sve aktivnosti,provedbe i zadaci provode se i odrađuju volonterski i bez naknade. Time je u ovom tjednu u kojem cijela „Hrvatska volontira“, udruga PETROŽE obilježila Svjetski dan bioraznolikosti (22.05.) u kojem je volonterski odradila edukaciju i predavanje za učenike Područne škole Krušljevo Selo, na temu ugroženih vrsta životinja u Hrvatskoj, otuđivanja i prodaje egzotičnih i divljih životinja za kućne ljubimce, nedostatke koji nastaju takvim pristupom i postupcima pojedinih ljudi, te upoznavanje sa zmijama otrovnicama Republike Hrvatske. Predavanje je vodila i volonterski odradila prof. Danijela Horvatek-Tomić sa Veterinarskog fakulteta u Zagrebu.
U drugom dijelu, udruga će urediti, očistiti i obnoviti betonski okvir iz 1926.g. u centru Krušljevog Sela, na koji će se poslije uređenja i bojanja instalirati solarne ploče.
Udruga je ujedno partner 14. Sajma udruga Krapinsko-zagorske županije koji se već tradicionalno odvija svake godine u drugom gradu/općini na području županije a na kojem će njezini članovi sudjelovati i odraditi sve potrebne aktivnosti kroz volontiranje.
14. Sajam udruga će se održati u Gradu Oroslavju u subotu 25. svibnja 2019. na prostoru gradskog trga s početkom u 9:00 sati. Sajam udruga organizira Mreža udruga Zagor u partnerstvu s udrugom PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO, Multimedijalnim centrom STUB-KLUB, Bedekovčanskom udrugom mladih i Udrugom Mraz uz potporu Grada Oroslavja, Krapinsko-zagorske županije i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.