Demantij i kratki izvještaj

Viktor Šimunić gradonačelnik Oroslavja

Prema izračunima iz računovodstva moja bruto plaća bude iznosila 17.312,45kn što ispada neto 11.879,97kn.
Prosječna bruto plaća posljednjih 6 mjeseci mog prethodnika iznosila je 18.647,11kn, što ispada neto 14.700,14. (U imovinskoj kartici je prikazao drugačije podatke)
Prethodnik si je isplaćivao i topli obrok posljednje 3 godine, na što po zakonu nije imao pravo. Isplaćivale su se tu još neke stvari, ali za sad ne bi o tome.
Dakle nije točno da sam si povećao plaću.
U medijima ste mogli pročitati moje izjave, odnosno izborna obećanja vezano za plaću. Izjavio sam da ću imati plaću u prosjeku plaća gradonačelnika gradova sličnog broja stanovnika kao Oroslavje. Moja plaća je ispod tog prosjeka.
Još nekoliko informacija:
Kako smo obećali, ukinuli smo vijećničke naknade.
Broj mobilnih pretplata za sad je smanjen s 11 na 9. Sljedećih tjedana bude reduciran na 5.
Na kružnom toku u centru posađena je trava, besplatno, fala hortikulturi Knezić na tome. Nezamislivo mi je da dajemo 9.000kn za sadnju cvijeća 2x godišnje, a imamo dugove prema jako puno ljudi.
Trenutno je situacija takva, a u skladu s mogućnostima smisleno budemo uredili sve kružne tokove.
Gradski internet je stvarno u kratkom roku uspostavljen, fala firmi Ahelos koja je uskočila i riješila problem. Dvije napomene; problem s internetom prijavljen je nadležnim institucijama, a pošto je otkriveno da grad pristup internetu nije plaćao direktno operateru, nego je to išlo preko treće firme i taj problem će biti u kratkom roku riješen, a cijena pristupa bude umjesto dosadašnjih 6.750,00kn mjesečno, 3.750,00kn mjesečno.
Obavljena su 3 sastanka vezano za “transparentnost”, čekamo ponude kako bi mogli odlučiti kaj je najbolje i najisplativije za grad.
Radimo puno, stvari se rješavaju jedna po jedna. Odrađen je veliki broj sastanaka u kratkom vremenu i o svemu budete izvještavani…
Lp.
Viktor Šimunić

Skip to content