Lipovečka klet

Adresa

Lipovečka 31, Andraševac

U samom srcu Zagorja, u gradu stoljetne tradicije, Oroslavju, na prostranom gospodarstvu obitelji Zimić smjestila se Lipovečka klet. Točnije, nalazimo se u mjestu Andraševec, u Lipovečkoj ulici po kojoj je klet i dobila ime. Do ove zaista posebne destinacije vode vas putevi okruženi vinogradima, voćnjacima i starim zagorskim kletima od kojih svaka ima svoju posebnu, neispričanu priču.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Zimić bavi se proizvodnjom domaćih vina i rakija, voćarstvom , ratarstvom i stočarstvom.

U sklopu našeg OPG-a tijekom čitave godine pružamo i uslugu bungalovskog smještaja kroz dnevni boravak, noćenje s doručkom te polupansion ili puni pansion. Bungalov se sastoji od bračnog kreveta, kupaonice s tuš kabinom, čajne kuhinje i prostora za sjedenje. Najmlađim uzrastima na raspolaganju je dječje igralište kojem u ljetnim mjesecima hladovinu prave voćke šljiva. Dok djeca uživaju u igri roditelji se mogu prepustiti majstorstvu roštiljanja na našem, uvijek dostupnom, vanjskom roštilju. Privatno parkiralište dostupno je u okviru objekta i dodatno se ne naplaćuje.

Ukoliko barem nakratko želite pobjeći od ubrzanog ritma današnjice i odmoriti se u prirodnom okruženju, OPG Zimić idealna je lokacija.

U neposrednoj smo blizini Termi Jezerčica, Termi Stubaki i Muzeja seljačkih buna, a od grada Zagreba nalazimo se na udaljenosti od svega 30-ak kilometara.

Priuštite si nezaboravan odmor u miru i tišini zagorskih brega i doživite nezaboravan izlazak ili zalazak sunca praćen samo cvrkutom ptica.

Prepustite se prirodi a sve ostalo prepustite nama.

Broj parkirnih mjesta

20 mjesta

Broj sjedećih mjesta

80 mjesta zatvoreni prostor
50 mjesta terasa

Dostupnost

Asfaltirani pristup, naselje Andraševac, Oroslavje, udaljenost od zračne luke Zagreb 30 km

Podržavajuće usluge i servisi

Kušanje vina u vlastitom podrumu i vinoteci

Ponuda

Tradicijska kuhinja, usluge smještaja, organizacija poslovnih ručkova, svečanosti, seminara,dječje igralište, branje gljiva u sezoni, razgledavanje vinograda , dječje igralište, šetne ture u okruženju
Šetnje vinskim cestama od Oroslavja do Donje Stubice ili Hruševca
Hrana – vlastita ponuda

Specijaliteti

Meso iz banjice, raca s mlincima, zapečeni štrukli, te domaći zagorski kruh, domaći narezak, svježi sir i vrhnje, srneći gulaš

Skip to content