Dragi naši sugrađanke i sugrađani,

zbog epidemije COVID-198 (koronavirus) morali smo po uputi Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije uvesti poseban režim rada u ambulanti Oroslavje.

Naime prema toj odluci ograničava se korištenje zdravstvene zaštite te se do daljnjeg neće provoditi pregledi i dijagnostičke pretrage osim u hitnim stanjima, usluge dentalne zdravstvene zaštite osim u hitnim stanjima, patronažna skrb i palijativna skrb koja ne trpi odgodu,

Zbog toga molimo pacijente koji imaju respiratorne simptome (kašljanje, kihanje, povišena tjelesna temperatura, slabost, malaksalost) kao i sve neodgodive pacijente da ne dolaze u prostore ambulante bez prethodne telefonske najave i dogovora.

Vrata ambulante Oroslavje će do daljnjeg biti zaključana te treba pozvoniti na zvono koje je instalirano. Ulazak se odobrava jednom po jednom pacijentu zbog sprečavanja bliskih kontakata u čekaonici.

Svakim ulaskom u prostor zdravstvene ustanove povećavamo rizik širenja zaraze za Vas, Vaše prijatelje i rodbinu. Stoga Vas molimo da što više kontakata sa svojim liječnikom ostvarite preko telefona, a dolazak u ordinaciju bude tek u slučaju nužde.

Nadamo se da ćemo biti uspješni u borbi s epidemijom te se svi moramo maksimalno potruditi.

Danko Pušćenik,dr.med.spec.obit.med.

Odluka ravnateljice Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije