Četrnaestu godinu zaredom, udruga „Petrože-Krušljevo Selo“ održala je lokalno-tradicijsku manifestaciju „Blaževo“. Manifestacijom udruga održava kontinuitet čuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, mjesta i grada. Ujedno kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme povezuje različita društva, KUD-ove, pojedince i izvođače. Time udruga potiče djecu i mlade na uključivanje u aktivnosti civilnog društva, očuvanje kulturne baštine i tradicije te volontiranje u zajednici.  

09.veljače 2020. u  kapeli Sv.Petra i Pavla u Krušljevom Selu, tradicionalno se održalo misno slavlje na kojem se prema tradiciji Krušljevljanskog kraja blagoslove jabuke i ljudska grla. Nakon misnog slavlja uslijedio je kulturno-umjetnički program duhovnih misli, proze i pjesama. Ovom prilikom udruga PETROŽE uz svoj vlastiti repertoar pjesama i program, ugostila je Udrugu umirovljenika općine Jakovlje. Nakon programa nastavljeno je  zajedničko druženje i okrijepa uz kuhano vino, različita jela, sokove i domače kolače.

Udruga je ujedno uz ovu manifestaciju i doprinos zajednici i volonterskim aktivnostima, odradila postav zaštitne ograde na zdencu u centru Krušljevog Sela a te aktivnosti provodi u sklopu programa rada a kroz područje ekologije koji sufinancira grad Oroslavje.

Skip to content