Grad Oroslavje po 12 puta bio je domaćin elite svjetskog ski rolanja koja se okupila na FIS World roller ski cup 2017. Ovo je bila prva utrka u ovogodišnjem izdanju Svjetskog kupa, a za dva tjedna je Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Startna rampa u West Gateu, Pili i Oroslavju bila je puna jakih imena, tako da su ove utrke bile natjecateljski najjače od svih onih koje su se organizirale u Oroslavju.

Na ovogodišnjem Svjetskom kupu nastupilo je preko stotinjak ski rolera iz četrnaest država. Po prvi puta ove godine nastupila je i reprezentacije Španjolske koja je izborila norme.

Ski rolleri su natjecanje otvorili u petak , 07.07.17.u 10 sati „masovkom“ kod West gatea, u subotu su po običaju vozili utrku brdo na Pili, a nedjelja je već tradicionalno rezervirana za sprint u centru grada Oroslavja.
Ovogodišnji Svjetski kup otvorio je izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Gosp. Žarko Tušek.
Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pridonijeli da se ovakav svjetski sportski event još jednom uspješno organizira u Oroslavju. Posebno se zahvaljujemo volonterima, sponzorima, donatorima, predstavnicima medija i svima drugima koji su nas pratili kroz ova tri dana.

Skip to content